Martnastema 2022

Temaet for årets martna er OMATTATT

Trenden med at folk blir mer miljøbevisste og har større interesse for gjenbruk og reparasjon gjør at det nå skjer en oppblomstring for håndverksfag som møbelsnekkere, skomakere og skreddere osv.
OMATTATT er ting som lages omatt - på nytt! Ting som har fått nye bruksområder, nytt liv - og kanskje ny mening!
Med OMATTATT ønsker vi å oppfordre folk til å kjøpe mindre, men kvalitet som varer - og gjerne under årets Rennebumartna!

 

FIKSETORG

Å få klærne våre til å vare lenger er viktig, kanskje kan vi til og med gi de nytt liv? Sør-Trøndelag husflidslag vil ha fiksetorg under årets martna, der de vil vise hvordan man med enkle grep kan reparere hull, forsterke slitte sokker og bytte ut slitte deler på genseren. Norges husflidslag sitt nye hefte «Fiks det» er til salgs her, og inneholder alt man trenger å vite for å reparere egne klær. Innebod 44.

 

OMSØM OG REDESIGN 
Randi Bakken er prosjektleder for et prosjekt som har som mål å få innvandrerkvinner ut i arbeidslivet. Hun driver med opplæring i søm og redesign På fredag og lørdag kommer de på Rennebumartnan for å både vise frem og fortelle om dette flotte prosjektet.

Redesignverksted: På søndag vil Randi Bakken ha redesignverksted, der publikum kan få muligheten til å prøve seg på redesign under kyndig veiledning.

 

Utstiller med «humoristiske» OMATTATT-SKULPTURER på uteområdet 
Øyvind Heimstad fra Stjørdal har vært og er fremdeles en kreativ person. Han var mangeårig utstiller på Rennebumartnan med flotte dreide treprodukter. På grunn av sykdom måtte han etter hvert gi seg med tredreiinga. Men skaperevnen og skapergleden er fremdeles intakt. For en tid tilbake begynte han bare på artighet med jernskrapkunst, eller som vi har kalt det OMATTATT-skulpturer, for å «pynte» opp litt utom huset på Stjørdal. Mange har etter hvert sett noen av disse figurene, og også kjøpt noen av Øyvind sine figurer, til seg selv, eller for å gi bort som gave. Dette driver han med bare på artighet, ikke for å drive butikk. Å lage noen for å ta med Rennebumartnan i anledning årets tema OMATTATT har vært en fin utfordring. Og når vi spør om hvordan han skaffer seg «materialer» til skulpturene, så forteller han at siden han nesten ikke har kastet en ting siden av han var 7 år, så har han materialer mer enn nok.