Barnas martna

Barnas martna: Ung Skaperglede og Leirplassen

En lavvo full av skaperglede

Redesign og restaurering er i vinden for fullt, og vi gir deg mulighet til å prøve! Vi fyller lavvoen med redesign og møbeltapetsering der det er DU som er kunstneren og håndverkeren.

Redesign
Hans Gerhard Meier er en anerkjent kreatør, kunstner, skaper, lærer og mye mer. Hans Gerhard kommer til vår lavvo og utfordrer besøkende til å delta i en «gjenbruksbonanza». I et inspirerende og kreativt miljø kan du både prøve og lære om hvordan du kan gi nytt liv til gamle ting. Vi fyller lavvoen med alt materiell og verktøy du trenger for å slippe kreativiteten løs. Hans Gerhard tar med seg noen av sine tidligere verk. 

Nytt liv
Når man driver med redesign er det bare fantasien som setter grenser. Du kan lage alt fra brukskunst, noe praktisk eller bare for estetisk nytelse. En gammel skuff kan for eksempel bli en blomsterpotte, puff, vegghylle eller avlastningsbord. 

Vi garanterer at du blir inspirert og utfordret av Hans Gerhard, kom innom lavvoen og bli revet med!

Smykke-workshop
I løpet av helgen holder vi smykke-workshop hvor du kan lage din egen sølje, brosje, mansjettknapper eller noe annet vakkert. Aktiviteten passer både for barn og voksne, og holder åpent hele martnashelga.

Sagt om Hans Gerhard Meier:
Hans Gerhard er klart den mest inspirerende læreren jeg har hatt. Han har en egen evne til å vise engasjement og innlevelse uansett hva han snakker om, og det smitter lett over på oss andre!
- Are Sundnes Hyper Games

Møbeltapetsering
Møbeltapetserer Solveig Sneve Heim og Mari Bakken fra Oppdal er på plass hele helgen for å vise frem hva en møbeltapetserer jobber med. 

– Jeg blir overrasket over at så mange ikke vet at det fins noe som heter møbeltapetserer og noen som kan reparere møblene deres, det vil jeg prøve å gjøre noe med, sier Mari.

Mari fikk sitt svennebrev i møbeltapet-sering i februar 2019, mens Solveig er en erfaren møbeltapetserer med verksted i Oppdal, der hun har tatt vare på kundenes møbler i mange år. Sammen bidrar de med dyp kompetanse i faget, mye kreativitet og følelse for interiør og design. 

– Vi kommer til å vise hvordan et møbel er oppbygd og hvilke materialer som er gunstig å bruke i restaurering. Det er for eksempel mange forskjellige stoffer å velge mellom, ikke bare fra et designperspektiv, men og funksjonelt, forklarer Solveig.

Her blir det mulighet til å prøve seg på faget, lære alt fra teknikker, til hvordan en møbeltapetserer vurderer et møbel og hvordan den kan få tilbake sin opprinnelige funksjon. 

 Ta vare på ting
En møbeltapetserer kan bidra til å redusere forbruket vårt av møbler i samfunnet. 

– Miljøaspektet er viktig. Vi er nødt til å begynne å ta vare på tingene våre fremfor å kaste og kjøpe nytt, sier Mari.

De besøkende vil få veiledning og tips til enkle grep og vedlikehold som de kan greie å gjøre selv for å bevare møblene sine. 

– Vi håper dere kommer innom for en prat i lavvoen, for å lære litt om faget. Vi håper å kunne svare på det meste, avslutter Solveig.

 

Delta og vinn kr 1.000!

Alle under 16 år som hjelper til og deltar i aktiviteter på området skriver seg inn i vår deltagerbok. Hver dag trekker vi ut en vinner som får 1.000 kroner som skal brukes til håndverksaktiviteter eller en tur for vinnerens skoleklasse eller barnehage. 

Premien er sponset av SpareBank 1 SMN, som er en av Rennebumartnans hovedsamarbeidspartnere.